Foto: arkiv, TT

Örebro Hockey anmälda för diskriminering

Uppdaterad
Publicerad

Örebro Hockey diskriminerar hörselskadade. Det tycker en man som anmält klubben till diskrimineringsombudsmannen (DO).

Anmälaren skriver att han har en dotter med en hörselskada. Hon vet inte vad som sägs i arenan då det varken textas eller teckentolkas.

”Min dotter är hörselskadad och blir besviken för att inte få tillgång till dessa behov”, skriver han i anmälan till diskrimineringsombudsmannen (DO).

– Vi har inte tidigare hört önskemål om tolkning. Om behovet finns och vi kan lösa en bättre hockeupplevelse även för hörselskadade är det väldigt positivt, säger Pontus Gustafsson, general manager för Örebro Hockey, till SVT Tvärsnytt.

Hur går ni vidare i frågan?

– Vi kommer undersöka vilka insatser vi kan göra, och även se om det finns en rejäl efterfrågan. Frågan är som sagt ny för oss, men ligger i linje med att välkomna alla till Behrn arena och ge en så bra upplevelse som det bara går.

Under hösten 2013, när Örebro var nykomlingar i SHL, erbjöd klubben minst antal rullstolsplatser av alla arenor i ligan. Något som gav protester, vilket ledde till att man utökade platserna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SHL

Mer i ämnet