Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Att åtta spelare stämmer klubben Örebro hockey kom inte som en överraskning, säger Mikael Johansson, vd och klubbdirektör. Foto: SVT

Örebro hockeys vd om pensionstvisten: ”Inte förvånad”

Uppdaterad
Publicerad

Åtta spelare i Örebro hockey har valt att stämma klubben. Mikael Johansson, vd och klubbdirektör, tycker att det är trist att det inte gick att lösa i förhandlingar.

– Det är ju tråkigt givetvis att det inte går att lösa, säger Mikael Johansson.

Formellt är det fackförbundet Unionen som stämmer Arbetsgivaralliansen och Örebro elithockey AB för brott mot kollektivavtalet. I avtalet finns skrivningar om hur de anställda spelarna ska kunna avsätta en del av lönen till pensionssparande, så kallad löneväxling.

Tvisten gäller om när delar av avtalet ska börja gälla. Unionen menar att det ska gälla från och med säsongen 2023/24 oavsett spelarnas kontraktstid. Arbetsgivarsidan menar att när ett kontrakt har slutits eller börjat gälla påverkar huruvida en spelare ska omfattas av den nya regeln eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.