Seriefrämjandets ordförande och en av grundarna till Örebro seriefestival Thomas Karlsson har avlidit 58 år gammal. Foto: Seriefrämjandet / SVT

Örebro seriefestivals grundare har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Karlsson, Seriefrämjandets ordförande och en av grundarna till Örebro seriefestival, har avlidit.
– Vi är väldigt tagna, och det hela är extremt sorgligt, säger Jamil Mani som är verksamhetsledare på Seriefrämjandet.

Seriefrämjandet fick samtalet om Thomas Karlssons bortgång under morgonen, och nu sprids kondoleanser på sociala medier.

Jamil Mani, verksamhetsledare på Seriefrämjandet.

– Thomas har varit en riktig eldsjäl inom serie-Sverige. Det här känns väldigt tufft,  och vi tänker så klart på Thomas familj, säger Jamil Mani.

En eldsjäl i serie-Sverige

Han beskriver Thomas Karlsson som en glad och driven person med lång bakgrund inom seriekulturen i Sverige, och understryker flera gånger hur viktig Thomas Karlsson varit för seriernas varande i Sverige – både som samlare, seriebutiksägare och som ordförande i Seriefrämjandet.

Själv har Jamil Mani känt Thomas Karlsson i över tio år.

– Vi kom i kontakt med varandra när han skrev artiklar för Seriefrämjandets tidning, och han intervjuade mig i egenskap av serieskapare. Han har också drivit vårt lokala evenemang Örebro seriefestival och varit involverad i Kulturskolans seriekurser och liknande.

Thomas Karlsson blev 58 år gammal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.