I klippet kan du höra universitetets rektor Johan Schnürer berätta mer om varför universitets inte ställer in alla alla kursmoment och examinationer. Foto: Leonora Toplica/SVT

Örebro universitet slopar salstentor: ”Om det inte finns särskilda skäl”

Uppdaterad
Publicerad

Efter beskedet om att Örebro län inför striktare covidregler har Örebro universitet beslutat om en rad åtgärder i sin verksamhet.

– Vi på universitetet måste göra vårt för att hjälpa till med att begränsa smittan säger rektor Johan Schnürer.

Under de närmaste veckorna kommer undervisningen på Örebro Universitet att ske på distans i största möjliga utsträckning.

Vissa undantag kommer att kunna beviljas, till exempel för laborationer som inte kan genomföras på annat sätt än i särskilda salar.

Coronaviruset i Örebro län

I klippet kan du höra universitetets rektor Johan Schnürer berätta mer om varför universitet inte ställer in alla alla kursmoment och examinationer.

”Gör som i våras”

Redan idag sker stora delar av undervisningen på distans, men nu kommer ännu fler att få sin undervisning via datorn.

–  Vi gör som i våras och går över till distansundervisning så långt det är möjligt, säger Johan Schnürer.

Slopar salstentor

Även tentamen kommer till största delen att genomföras på distans den närmaste tiden, om det inte finns särskilda skäl för att genomföra en salstentamen.

För andra slags examinationer som måste göras på campus, till exempel praktiska övningar eller konstnärliga examinationer, ska särskilda säkerhetsåtgärder genomföras för att hindra smittspridning.

Uppmanar studenterna att undvika campus

Redan idag arbetar många i universitetets personal hemifrån. Nu kommer fler att göra det.

– Vi uppmanar alla som kan att arbeta hemifrån den närmaste tiden och studenterna att undvika att vistas på campus om man inte är schemalagd att göra det, säger Johan Schnürer.

Besluten gäller i första hand till och med den 24 november, men kan förlängas.

Även Örebro studentkår förbereder nya åtgärder för att hjälpa till att minska smittspridningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet