Stockholms tingsrätt dömde 12 personer, varav en man från Örebro till långa fängelsestraff för bland annat grova skattebrott. Foto: Henrik Montgomery/TT

Örebroare dömd för största momsbedrägeriet i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Genom påhittad handel med mobiltelefoner lurade bedragarna till sig 200 miljoner kronor från statskassan. Nu döms tolv personer till långa fängelsestraff för inblandning i härvan. Enligt P4 Örebro döms mannen från Örebro till fängelse i sju år och åtta månader.

Enligt domen från Stockholms tingsrätt har de tolv personerna genom sina bolag på olika sätt varit delaktiga i en skenhandel med främst mobiltelefoner. Örebroaren drev ett företag med lokaler i centrala Örebro som på pappret skulle ha omsatt över en miljard.

De åtalade i härvan döms för bland annat grova skattebrott, grova penningtvättsbrott och grova bokföringsbrott till fängelse mellan tre och ett halvt år och närmare åtta år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.