En man slipper betala en skuld på nästan 130.000 kronor efter besök på ett av Norrbottens sjukhus. Orsaken till att skulden avskrivs är att Region Norrbotten inte hittar honom. Foto: TT

Örebroarnas skulder till Kronofogden: 920 miljoner kronor

Publicerad

Örebroarna har skulder på 920 miljoner kronor hos Kronofogden. Det innebär att den genomsnittlige invånaren i Örebro har knappt 8000 kronor i skuld hos fogden.

Det är kredutupplysningsföretaget Syna som har gjort en sammanställning av privatpersoners skulder. Sammanställningen visar att Örebro ligger under riksgenomsnittet på ungefär 8000 kronor i skuld per vuxen invånare. Resultatet av sammanställningen pekar på stora geografiska skillnader. Snittet i hela Örebro län är något mindre, den ligger på 7721kronor per vuxen invånare.

– Bostadspriserna slår igenom skulderna. Storstadsmiljön har en mycket högre kostnadsbild över huvud taget och uppmanar till en skrytfaktor som inte återfinns i glesbygdslänen, säger Karl Stjerna vd för Syna i ett pressmeddelande.

Fyra procent har skulder

Drygt fyra procent av befolkningen i hela landet har skulder till Kronofogden. Mest skulder i länet har befolkningen i Ljusnarsberg. Där ligger skulderna på 16 355 kronor per invånare. Lägst är det i Karlskoga där skulderna ligger på 5423 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.