• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fenomenet stickbio lockar alla generationer, menar Hanna Welander som konstaterar att det på filmvisningen som SVT besökte satt flera tonåringar i salongen. Foto: Emil Nylén Danielsson/SVT

Örebrobiografens nya succédrag: stickbio

Uppdaterad
Publicerad

Ett biobesök behöver inte endast innebära att man tittar på film. På en biograf i Örebro kan den som gillar att titta på film nu kombinera det med ett annat intresse – stickning.

– Men man får välja rätt stickning och inte ta med sig något med till exempel ett mönster, konstaterar besökaren Cecilia Hallingsten.

Såväl hundbio som vinbio har på senare tid etablerat sig som nytänkande koncept på biografer runtom i Sverige. På en biograf i Örebro vill man inte vara sämre och bjöd nyligen, för allra första gången, in till stickbio. Succén var direkt ett faktum.

– Det var utsålt! Så det här kanske får bli en grej vi gör någon i månaden eller så, säger Hanna Welander som arbetar på biografen.

”Hör när det är dags att vara mer aktiv”

Cecilia Hallingsten är en van stickare. Men att sticka i en biosalong, det har hon aldrig gjort – förrän nu. Att göra två saker samtidigt är inget problem, men det kräver samtidigt att hon skärper sina sinnen. Inte minst hörseln.

– Man hör när det är dags att lägga ner och vara mer aktiv. Det är en konst faktiskt, menar hon.

Spela klippet och se hur besökarna lyckas med konsten att följa filmen samtidigt som de stickar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.