Live at heart (arkivbild) Foto: SVT

Örebrofestivalen Live at heart reser 465 mil västerut – till Kanada

Uppdaterad
Publicerad

Mellan den 9 och 15 oktober arrangeras en systerupplaga av örebrofestivalen Live at heart i Kanada.

– Det är roligt att se att våra internationella samarbeten skapar mötesplatser för musiker inte bara i Örebro, säger festivalens vd, Åke Lundström.

Live at Heart Newfoundland kommer hämta både artister och talare från festivalprogrammet i Örebro.

En representant från den nya festivalen kommer närvara på den svenska upplagan för att leta artister.

– Det här är en superchans för artisterna som spelar på Live at Heart. Genom våra samarbeten med andra festivaler har vi öppnat portarna så att artisterna enklare ska kunna ta sig ut på en internationell marknad, säger Peter Åstedt på Live at Heart i ett pressmeddelande.

– Kanada är väldigt attraktivt ur ett musiker-perspektiv då de inte har samma krångliga system som USA, men ändå ligger tillräckligt nära geografiskt för att branschen där ska upptäcka vad som händer i Kanada, säger han.

Samtidigt kommer även 16 kanadensiska akter att besöka Örebro när den svenska upplagan arrangeras den 2 till 8 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.