Foto: SVT

Ny musikfestival till Umeå

Publicerad

En ny musikfestival startar i Umeå. Festivalen vill fylla ett tomrum som de menar finns när det gäller livemusik i staden.

Festivalen kommer att äga rum den 11-12 maj nästa år på krogar och cafeer. Musiken på festivalen ska vara från olika genrer.

– Man köper ett festivalband sen är man på festival i hela staden. Det kommer att vara huller om buller. Country, hårdrock, pop och hiphop. Allt möjligt, säger Johannes Nilsson, grundare av Live at Heart.

Inga artister klara

Festivalen benämns även som en branchmusikfestival där artister ska få träffas och nätverka. Än så länge är det inte klart med några artister.

– Vi vill att Umeå unika livescen och tradition ska märkas och få ta sin egen väg, säger Johannes Nilsson.

”Trollar med knäna”

Festivalen Live at Heart arrangerades första gången i Örebro 2010 och etablerar sig nu i Umeå. Flera studieförbund kommer att hjälpa till med finansieringen av festivalen. Festivalen söker också sponsorer.

– Vi ska försöka skaka fram hela Umeås kulturliv. Men lite får man trolla med knäna speciellt innan vi kommit igång, säger Johannes Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.