Foto: SVT

Örebroförband fick sin fana

Publicerad

Inför specialinbjudna gäster fick Försvarsmaktens telenät och markteleförband i Örebro äntligen sin egen fana. Det var självaste kung Carl-Gustav som under pompa och ståt, och enligt långvarig tradition överlämnade fanan till förbandschefen.

Förbandet ansvarar för de fasta telekommunikationerna som försvarsmakten har både inom och utanför landets gränser och efter ceremonin var den ställföreträdande chefen Anders Andersson mycket nöjd.

– Äntligen, är känslan för att uttrycka det här med ett ord. Vi har ju haft fanan framtagen men inte haft det praktiska tillfället att få den överlämnad förrän idag, så nu är vi glada för att det har skett.

– Förhoppningsvis så skall det här innebära att vi kommer att känna oss som ett förband. Vi är ju spridda över 18 orter i Sverige. Från Boden till Lund, så det här blir en gemensam punkt att samlas kring vid ceremonier och motsvarande.

Och bland annat så här sa kung Carl Gustav till åhörarna när han överlämnade den åtråvärda fanan:

– Låt den nya fanan vara en enad symbol att samlas kring och känna stolthet inför.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer