Örebro tingsrätt friar den soldat som varit misstänkt för grovt vållande till kroppsskada i samband med en övning då en kvinna skadades svårt. Foto: Johannes Weckström /SVT

Örebrokvinna lånade ut bostad till prostitution – åtalas för koppleri

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor i 40-årsåldern har åtalats vid Örebro tingsrätt misstänkta för grovt koppleri respektive koppleri. Den ena har möjliggjort prostitution i en rad städer i Sverige, medan den andra åtalade kvinnan upplåtit sin bostad i Örebro mot betalning, enligt åtalet.

Kvinnan som står åtalad för grovt koppleri är från Malmö och har enligt åtalet främjat och/eller ekonomiskt utnyttjat minst 45 personer till att ha tillfälliga sexuella förbindelser mot betalning. Detta ska ha pågått mellan 2016 till 2021. Kvinnan ska bland annat ha skapat och annonserat om prostitution på olika eskortsajter, agerat telefonist, bokat kunder, ordnat lägenheter och upplåtit sitt swishkonto för betalning av sexköp. Verksamheten har skett i flera städer, bland annat Malmö, Örebro, Göteborg och Stockholm, enligt åtalet.

Kvinnan som står åtalad för koppleri är från Örebro och har enligt åtalet upplåtit sin bostad för andra personers prostitution mot ersättning. Det ska ha skett vid upprepade tillfällen mellan 2019 till 2021.

Målet är omfattande och rättegången väntas hålla på i nio dagar. Båda kvinnorna nekar till brott.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.