Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik Becker biträdande lokalpolisområdeschef i Örebro menar att Malins misshandelsfall har fått stå tillbaka på grund av prioriteringar. Foto: SVT

Örebropolisen om kritiken efter utredningen: ”Agerat fel i ärendet”

Uppdaterad
Publicerad

Efter Justitieombudsmannens skarpa kritik mot polismyndigheten i Örebro svarar nu Örebropolisen att man har agerat fel i ärendet.

– Vi kan inte säga annat än att vi får lägga oss platt i det här, säger Fredrik Becker, biträdande lokalpolisområdeschef.

Efter att misshandeln av Malin på riksgymnasiet för döva i Örebro bytt förundersökningsledare sju gånger, innan fallet till slut lades ner, riktade JO kritik mot polisen i Örebro.

– Det är konkurrens med grova våldsbrott, tyvärr får ett sådant här ärende en lägre dignitet i det här sammanhanget, säger Fredrik Becker.

Ingen specialavdelning

Det finns ingen speciell avdelning hos Örebropolisen som behandlar dövas fall i Örebro. Det trots att Örebro tidigare utropat sig som Europas teckenspråkiga huvudstad och att riksgymnasiet för döva ligger i Örebro.

– Vi har ju en tolkcentral som underlättar för oss i det här sammanhanget, sedan har vi personer inom myndigheten som är teckenspråkskunniga, säger Fredrik Becker, som avfärdar att Örebropolisen skulle tycka att det är besvärligt att utreda fall där döva figurerar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.