Oppositionsrådet Katarina Tolgfors (M) Foto: Moderaterna/Mathias Øgendahl

Örebropolitikern fast på Kastrup: ”Vi kommer ingenstans”

Uppdaterad
Publicerad

Katarina Tolgfors (M) som är oppositionsråd i Region Örebro län var fast på Kastrups flygplats i samband med att en terminal hade spärrats av. Pressavdelningen på Kastrup twittrade under morgonen att de undersökte ett bagage med ”udda format”.

Terminal två på Kastrups flygplats spärrades av under tisdagsmorgonen. Pressavdelningen på Kastrup skrev på twitter att de undersökte ett bagage med ”udda format”. Strax efter tio skrev dansk polis att terminalen snart skulle öppna igen. 

LÄS MER: Terminal 2 på Kastrup avspärrad

Under morgonen flög regionrådet Katarina Tolgfors (M) från Örebro till Kastrup. Tanken var att hon och två kollegor skulle byta flyg och ta sig till Paris för ett möte. Men på grund av avspärrningarna missade de flyget.

– Vi är fast i den delen där vi landade sen har man spärrat av utgången så vi kommer inte vidare åt något håll, sa Katarina Tolgfors på morgonen, och uppskattade då att det var mellan 200-300 passagerare som var i samma sits.

Men hon och hennes medresenärer fick ingen information om vad som hade hänt.

– Ingen alls faktiskt, jag har läst på Aftonbladet och twitter. Men just som det är nu kommer vi inte tillbaka till Örebro heller, vi får se om vi kommer iväg och vad som händer.

Ingen info

Efter tre timmars väntan hävdes spärrarna.

– Vi har ingen information om vad som hände. Nu är vi inne i huvudterminalen. Det har gått lugnt till och det är bra att säkerheten är hög. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.