• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: Mathias Øgendahl

Terminal 2 på Kastrup öppen igen

Under tisdagsmorgonen spärrades terminal två på Kastrup av, efter att ett misstänkt föremål hittats i anslutning till bagagehanteringen. Avspärrningarna är nu hävda, men störningar i trafiken är att vänta under dagen.

Pressavdelningen på Kastrup twittrade under morgonen att de undersökte ett bagage med ”udda format”.

– Vi  uppmanar resenärerna att följa polisen och säkerhetspersonalens anvisningar, säger Morten Bro, pressansvarig på Kastrup.

Strax efter klockan halv tio meddelade dansk polis att terminalen snart ska vara öppen igen.

Enligt flygplatsen har polisens operation nu avslutats, men att händelsen kommer leda till störningar i trafiken under dagen. Passagerare som behöver omboka uppmanas kontakta respektive flygbolag.

Polisen säger också att undersökningen av det misstänkta föremålet fortsätter, men berättar ingenting om vad som hittills hittats.

Terminal 2 och 3 på Kastrup är ihopbyggda och där sker all check-in, bagagehantering och säkerhetskontroll oavsett vart man ska resa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer