Oklar framtid för Rådhuskalendern. Foto: Anders Nord / SVT

Osäker framtid för Rådhusets julkalender – kan gå i graven

Uppdaterad
Publicerad

Rådhuset i Örebro har de tio senaste jularna förvandlats till en jättelik julkalender. I år ser traditionen ut att gå i graven.
– Vi har inte hört något från arrangörerna, säger Alf Lindblad, evenemangssamordnare på Örebro kommun.

Två uppskattade jultraditioner i Örebro går en mycket osäker framtid till mötes. SVT Nyheter har vid ett flertal tillfällen berättat om att O Helga Natt inte ser ut att bli av i år.

Arrangörerna bakom julkonserten genomförde förra året även Rådhuskalendern – ett koncept som också hänger i luften just nu.

– Vi har inte hört något från arrangören Ambitiös. De är väl medvetna om att man måste ansöka om lov hos oss för att genomföra Rådhuskalendern, säger Alf Lindblad, evenemangssamordnare på Örebro kommun.

För sent ute i år

Enligt kommunen evenemangssamordnare är Ambitiös alldeles för sent ute i år.

– Förberedelserna brukar börja redan före sommaren med att involvera 24 konstnärer. Nu är det bara en månad kvar och jag tror inte att det kommer att bli av, säger Alf Lindblad.

SVT Nyheter har förgäves försökt nå Ambitiös vd Davor Dundic för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

O, helga natt

Mer i ämnet