Oskar Wettéus är ÖSK:s första värvning inom E-sport. Foto: Adam Pettersson / ÖSK

ÖSK breddar sin trupp – med datorspelare

Publicerad

ÖSK är numera inte bara fotboll på gräsplan. Nu gör klubben som många av världens största fotbollsklubbar och satsar på E-sport.

ÖSK Fotboll presenterade på torsdagen klubbens första värvning i E-sport, eller dataspelande, 18-årige Oskar Wettéus.

E-sporten växer

Oskar som är uppvuxen och bor i Örebro är en av Sveriges bästa på fotbollsspelet FIFA och på ÖSK ser man det hela som ett första steg in i en långsiktig satsning.

– Utvecklingen går åt det här hållet, konstaterar Simon Åström, VD för ÖSK fotboll. Många har svårt att förstå hur stor E-sporten egentligen är men sett globalt så omsätter den mer än musik- och filmbranschen gemensamt. Många andra stora fotbollsklubbar som PSG och Roma har byggt upp stora E-sportverksamheter så det känns kul att ha kommit igång.

”Riktig fotbollsnörd”

Oskar Wettéus rankas idag som en av Sveriges tio bästa FIFA-spelare och har dessutom ett hjärta som klappar för ÖSK.

– Jag blev kontaktad av klubben för några månader sedan via en annan person. Att det just var ÖSK känns jättekul och att dessutom få vara med och bygga upp verksamheten är något jag verkligen ser fram emot. Jag är en riktig fotbollsnörd.

Oskars idrottsutövande sker inte bara i E-sport. Han har spelat fotboll i många år och spelar just nu allsvensk innebandy med Lillån.

– Men om jag måste välja så säger jag nog ändå att E-sport är roligast.

Hoppas på nya supportrar

På ÖSK hoppas man att värvningen av Oskar Wettéus inte bara ska locka till sig andra E-sportintresserade.

– Vi hoppas på lite mer publik till vår arena och supportrar till de allsvenska matcherna också, erkänner Simon Åström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.