• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun i området mellan mossen och väg 1940 i väster och väg 1941 i norr. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Evakuerade personer kan bege sig till Hantverksgården i Hästveda, där kommunen har öppnat upp lokalen och personal finns på plats. Läs mer

Plogat eller inte? KIF:s tränare konstaterade att hans spelare inte kunde träna utomhus medan ÖSK:s fick möjligheten. Foto: Frida Abrahamsson - privat / SVT

ÖSK fick träna ute – Kif fick gå till gymmet

Publicerad

Plogat eller inte plogat? För de båda allsvenska fotbollslagen ÖSK och Kif som tränar på Behrn Arena gäller samma regler på pappret – i verkligheten kan det vara olika. Det fick Kif:s damer erfara under måndagen.

Att träna utomhus på konstgräs eller åka till gymmet? De allra flesta fotbollstränare och spelare väljer träningen utomhus men för allsvenska lagen ÖSK och Kif blev förutsättningarna olika under måndagen när det var dags för träning.

Gjorde ett undantag

ÖSK:s herrlag kunde genomföra sin träning på en plogad arena medan damlagsspelarna i Kif några timmar senare inte fick samma möjlighet utan fick köra gympass istället när Behrn arena snöat över igen.

– Principen är att det inte plogas när det snöar, säger Kif:s tränare Stefan Ärnsved, det är inget konstigt med det. Men tidigare på dagen gjorde man ett undantag för ÖSK och plogade trots att det snöade. Synd att man inte kunde göra samma för oss.

Vill bli behandlade lika

Frida Abrahamsson var en av spelarna som kom till en snöig plan och fick vända.

– Vissa träningar snöar inne, det vet man ju. Men när man gör skillnad på lagen blir man frustrerad.

En liknande situation skedde redan förra vintern men tränare Stefan Ärnsved trodde att det var en engångsföreteelse. Den här gången är han irriterad.

– Vi kräver inte mer än att bli behandlade lika. Vi lever i 2019, då ska inte det här hända.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer