Andreas Gustafsson, enhetschef på Behrn Arena, är tydlig med att det avgörande för vem som får träna på utomhusplanen är vädret – inget annat. Foto: Johannes Weckström / SVT

Vädret avgör vem som får träna på Behrn – inte fotbollslagen

Uppdaterad
Publicerad

Det är vädret som avgör vem som får träna på en plogad plan på Behrn Arena – inte vilket lag som ställer frågan. Enhetschefen på Behrn Arena är mycket förvånad över reaktionerna efter gårdagens ilska då ÖSK fick träna utomhus men inte Kif.

Den nya konstgräsplanen på Behrn Arena tål inte vilka väderförhållanden som helst, det är anledningen till att vissa träningar ställs in och andra kan genomföras utomhus förklarar enhetschefen Andreas Gustafsson som är chef över vaktmästarna på Behrn Arena.

Bättre väder på förmiddagen

Under måndagen skiftade vädret under förmiddag och eftermiddag, det var anledningen till att ÖSK kunde få träna utomhus på plogad plan medan Kif blev hänvisade till inomhusträning.

– På förmiddagen under måndagen, när ÖSK skulle träna, höll det upp i snöandet och gick att ploga, säger Andreas Gustafsson. De fick visserligen skjuta på sin träning en halvtimma men det funkade.

Men på eftermiddagen hade snöfallet tilltagit.

– När Kif ringde oss blev svaret därför nej. Det hade bara med vädret att göra.

Kan bli tuffa diskussioner

Samtidigt erkänner Andreas Gustafsson att det kan bli situationer då en enskild vaktmästare kan hamna i kläm.

– När vädret växlar och du har en elittränare och 20 spelare som vill ut och hamnar i en diskussion om huruvida det går att spela eller inte på plan – visst kan det bli tufft! Men under gårdagen var det inga tveksamheter.

Förvånad över reaktionerna

Samtidigt understryker han att man har ett gott samarbete med tränare och spelare.

– Det är väldigt olyckligt att Kif känner att de har blivit åsidosatta. Alla tränare har varit med och fått information om vad som gäller så jag är lite förvånad över att den här situationen har uppkommit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.