Foto: Andreas Ericson/SVT

ÖSK-tjejer om beskedet att ÖSK vill starta eget damlag: ”Jättespännande”

Uppdaterad
Publicerad

ÖSK Fotboll har sedan ett år tillbaka haft frågan uppe om att bedriva damverksamhet. Nu vill man att föra samman dam- och herrverksamheten och starta ett eget damlag i ÖSK Fotboll.

ÖSK Söders damlag avslutade precis säsongen på en sjunde plats i Division 1 södra Svealand och föreningens F17-lag är ett av Sveriges åtta bästa lag, efter att ha förlorat knappt mot Djurgården i kvartsfinalen av SM-slutspelet. Laget har ett 15-tal spelare i damtruppen idag, som tränar tre gånger i veckan. Och inom snar framtid kanske de får ett eget damlag inom ÖSK Fotboll.

– Det känns jättespännande för tjejerna, som lägger ner mycket tid, säger Jonas Ask, damlagsansvarig för Örebro SK Söder dam.

”Roligt och viktigt för att orka”

ÖSK Fotboll tror att både dam- och herrlagen kan växa om man står på en gemensam plattform i ÖSK Fotboll.

– Det är inget jag förväntat mig. Det känns roligt och viktig för att orka finnas kvar. Jag har i princip drivit verksamheten ensam i 15 år, säger Jonas Ask.

Inget beslut än

ÖSK Fotboll är tydliga med att inget beslut är fattat i nuläget. Först och främst ska spelarna få tycka till. Det är också en del praktiska lösningar som ska till. Men får man ett godkännande av medlemmarna så vill man driva igenom planen så fort som möjligt.

– Även om ingenting är klart än känns det här som ett steg i rätt riktning. Det vore kul att kunna ha en långsiktig vision, det har vi inte orkat med tidigare, säger Jonas Ask.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.