Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Niklas Aronsson berätta vad problemet med en isig fotbollsplan är. Foto: Erik Karlsson

ÖSK:s fotbollsplaner fryser vid regn – barn kan inte träna

Publicerad

Under jul och nyår blev det plusgrader och regn i Örebro. Det ställde till det för fotbollsklubbarna, som tränar ute på konstgräs.

– Det är väldigt ovanligt det här vädret som är, säger Niklas Aronsson, klubbchef för ÖSK ungdom.

Det är inte snön som ställer till det för fotbollssugna ungdomar, utan plusgraderna. För när snön smälter, har vattnet ingenstans att ta vägen och planerna blir till is.

– Vädret har varit lite jobbigt nu och alla tror ju att det är snön. Det är väderomslaget från snö till kyla som är problemet. Snö är bara att frakta bort, men får vi tjäle i planen blir det jobbigt, säger Niklas Aronsson, klubbchef för ÖSK ungdom.

Inställda träningar

Under veckan har träningarna fått ställas in och planeras om av andra orsaker. Minusgraderna gör att träningen får hållas inomhus, i hyrda lokaler.

– Skulle man få önska är det ju en stor inomhushall Örebro. Det är ett längre projekt men det hade löst sådana problem som det här, säger Niklas Aronsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.