Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För den som pendlar med regionbuss kommer det bli lite annorlunda vid på- och avstigning från och med tisdag. Starta klippet för att höra mer. Foto: SVT

Östra Bangatan byggs om – så påverkas du som busspendlare

Uppdaterad
Publicerad

I samband med att Östra Bangatan i Örebro byggs om flyttas hållplatser från resecentrum. Det gäller regionbussar – där på- och avstigning kommer ske på närliggande platser.

Örebro kommun ska arbeta med att anpassa Östra Bangatan för den nya busslinjen, så kallade citylinjen. Arbetet startar på tisdag och kommer pågå till december och innebär att Länstrafiken måste göra förändringar.

Det handlar främst om regionbussarna, där platsen för på- och avstigning kommer flyttas.

– Vi tror vi kommer kunna undvika förseningar. Hade vi behållit all trafik på resecentrum hade det varit väldigt svårt att komma fram i trafiken som planerat. Hur det blir med biltrafik törs inte jag på länstrafiken svara på, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef för Länstrafiken.

För att hjälpa resenärerna i förändringen kommer det finnas hållplatsvärdar ute på plats, som ska slussa personer rätt.

Hör hur du påverkas som resenär i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.