En överfallsvåldtäkt ska ha skett i Krokbornsparken i Hällefors. Polisen är under dagen där och gör tekniska undersökningar. Foto: Lovisa Blomberg/SVT

Överfallsvåldtäkt i park – ska ha skett under en fest

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern ska under natten mot söndagen blivit utsatt för en överfallsvåldtäkt i en park i Hällefors. Larmet kom in till polisen strax före 04.30 på söndagsmorgonen.

Enligt polisen ska brottet ha skett i samband med en privat fest som pågick i parken. Därför har polisen spärrat av en del av parken för teknisk undersökning.

Undersökningar och förhör kommer att ske under dagen.

– Vi har ingen misstänkt eller gripen i nuläget, säger Johan Wallenius, vakthavandebefäl på Örebropolisen.

Föreningen Krokborns Vänner skulle ha en barn- och familjedag i parken på söndagen, men som nu har behövt ställas in på grund av det som skett, det bekräftar ordföranden för föreningen Niclas Elfsten.

Teknisk undersökning

Polisens tekniker kommer att befinnas sig på platsen under dagen för att säkra eventuella spår. Inledningsvis ska polisen söka efter kroppsvätskor med hjälp av hundar.

Efter det kan den tekniska undersökningen börja, för att säkra andra spår, som fotspår exempelvis. Men det dåliga vädret kan ställa till det.

– Det har inte varit något gynnsamt väder, det har ju regnat, och spår är väldigt känsliga för regn. Så teknikerna kommer behöva täcka brottsplatsen för att se till så att inte de eventuella spåren förstörs, säger Johan Wallenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.