Det nya parkeringshuset vid USÖ invigdes den 10 januari. Foto: Kristofer Ström/SVT

P-avgift för vårdpersonal kan slopas – frågan ska snabbutredas

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Moderaterna i regionen lagt fram ett förslag om slopad p-avgift för vårdanställda ska frågan nu snabbutredas.

Det var Eric Viduss (M), ledamot i servicenämnden i Region Örebro län, som lade fram förslaget i nämnden. Enligt ett pressmeddelande vill de se att p-avgiften tillfälligt slopas för vårdpersonal på USÖ och Karlskoga lasarett, med anledning av coronaläget.

– Det handlar om att ge vårdens medarbetare bästa möjliga förutsättningar att göra sitt jobb och visa uppskattning för dem som åker till sitt arbete inom vården i dessa tuffa tider, sa Eric Viduss i pressmeddelandet.

Coronaviruset i Örebro län

Ska snabbutredas

Nu har frågan lämnats över till Regionservice som ska snabbutreda förslaget.

– Det finns flera olika parametrar och delar i en sådan fråga. Jag vill kika på alla argument innan jag kan säga vad jag tycker om det, säger Håkan Stålbert (KD), ordförande i Servicenämnden.

Finns speciellt tillstånd

Redan nu finns ett speciellt tillfälligt parkeringstillstånd som anställda på sjukhusen kan få gratis. Det gäller personal som jobbar med covidpatienter och som antingen fått ändrade arbetstider eller ändrad arbetsplats/ort.

Beslutet om helt slopad p-avgift avgörs på Servicenämndens möte på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet