Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En av landets största padelaktörer med basen i Örebro har ansökt om företagsrekonstruktion. Foto: TT

Padelföretag i Örebro genomför företagsrekonstruktion

Uppdaterad
Publicerad

Företaget WAP Holding Örebro AB, med över 70 padelanläggningar i landet, inleder nu en företagsrekonstruktion. Företaget uppger själva att bakgrunden är att en överetablering av padelanläggningar skett under kort tid på marknaden.

Andra orsaker till att en ansökan om företagsrekonstruktion nu lämnats in till Örebro tingsrätt ska handla om konsekvenser på grund av kriget i Ukraina som ökade energipriser och hyror.

– Efter att ha utvärderat olika alternativ så har vi beslutat att genomföra en rekonstruktionsprocess för att göra upp med de delar av verksamheten som har lönsamhetsmässiga utmaningar, säger Pontus Gustafsson, styrelseordförande och grundare av We Are Padel i ett pressmeddelande.

”Situationen är utmanande”

Företaget har i dag drygt 70 padelanläggningar, varav tre finns i Örebro och totalt sex i Värmland. Man beskriver situationen för bolag inom padel i Sverige som ”utmanande”, och uppger att diskussioner med hyresvärdar och andra berörda parter nu inleds.

– Marknaden behöver återställa rätt balans mellan utbud och efterfrågan, och de aktörer som förblir aktiva på marknaden ska kunna driva lönsamma verksamheter och kunna göra investeringar för att sporten ska växa.

Avsikten med rekonstruktionen enligt pressmeddelandet är att identifiera verksamheter med ”lönsamhetmässiga utmaningar”.

– Vi kan inte utesluta att verksamheter och medarbetare drabbas, men exakt hur är för tidigt att säga, säger Pontus Gustafsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer