Foto: Kristofer Ekdahl, Paintball Sverige AB

Paintball-SM lockar många

Uppdaterad
Publicerad

Deltävling två i Paintball-SM avgörs i helgen utanför Örebro. Över 50 lag med spelare från främst Sverige och Norge deltar.

– En match i paintball spelas mellan två lag med fem spelare i varje lag. Matchen spelas på en plan av storlek ungefär som en halv fotbollsplan, berättar Richard Östin, arrangör för Örebro paintball.

Matchen spelas under 10 minuter effektiv tid och det är först till 4 poäng som gäller. Poäng får man om man lyckas ta sig från sin startposition på ena kortsidan till motståndarens startposition utan att bli träffad.

Det är tio domare som övervakar matcherna och ser till att reglerna följs och att ingen spelar vidare om de är träffade.

Fyra deltävlingar

Paintball-SM avgörs över fyra deltävlingar med fem divisioner där segraren i den högsta divisionen får titulerar sig Svensk Mästare.

Under en tävlingshelg spelas ungefär 400 matcher och det skjuts cirka 1.500.000 paintballs.

De två kvarvarande tävlingarna går av stapeln i Jönköping 1-2 augusti samt i Kungsbacka 12-13 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.