Ola Toivonen har ett gäng som kommer att heja på honom ikväll. Foto: Privat

Pappa Toivonen om Sveriges chanser: ”Överlycklig för 0-0”

Uppdaterad
Publicerad

Från gräsplätten på Stora Valla i Degerfors till modegatorna och borgen San Siro i Milano. Ikväll startar Degerforssonen Ola Toivonen när Sverige spelar den avgörande matchen mot Italien om en plats i VM 2018.

– Vi är väldigt spända, blir det 0-0 så blir jag överlycklig, säger Yrjö Toivonen.

Ikväll spelar Sverige avgörande play off-match till VM i Ryssland nästa sommar. Första matchen slutade 1-0 till Janne Anderssons Blågult som har goda möjligheter till ett avancemang när returen nu spelas i Italien på måndagskvällen.

Degerforssonen Ola Toivonen är en av de svenska spelarna som har spelat samtliga matcher i den blågula dressen. Pappa Yrjö kommer vara på plats och se när sonen med all förmodan startar mot den italienska muren ikväll.

– Vi är väldigt spända här. För några veckor sedan var vi i Holland och då visste vi att det skulle gå vägen, men här kommer det  att bli en kamp in i 95:e matchminuten, säger pappa Toivonen på telefon från Italien.

Vad tror du matchen slutar?

– Många tror realistiskt att det kommer bli fruktansvärt svårt för Sverige. Jag skulle bli överlycklig om det skulle bli 0-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.