Man allvarligt skadad efter skottlossning i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Polis och ambulans ryckte under tisdagskvällen ut till Brickebacken i Örebro efter larm om skottlossning. I området hittades en svårt skottskadad man.

Larmet nådde polisen runt 20-tiden på tisdagskvällen.

– Det ska ha inträffat utomhus och när vi kom till platsen påträffades en skottskadad man, säger polisens presstalesperson Diana Qudhaib.

En förundersökning om mordförsök har inletts. Enligt SVT:s utsända fanns åtminstone sju polisfordon på plats, och ett område mitt emot Brickebackens bad spärrades av under kvällen.

Ingen gripen

Den skadade är en man i 30-årsåldern och han har förts till sjukhus med allvarliga skador. Polisen bekräftar för SVT att mannen skjutits med flera skott. Det är oklart om den skadade är känd av polisen sedan tidigare.

Under senkvällen har polisen jobbat vidare på platsen, men utan några nya besked varken kring misstänkta eller den skadade.

Tidigt på onsdagsmorgonen var ingen person gripen. Avspärningarna har hävts.

– Det har gjorts en teknisk undersökning och vittnesförhör. Vi har genomfört dörrknackning och det kan finnas anledning att fortsätta med det idag, säger Gabriel Henning, pressinformatör vid polisen i Region Bergslagen.

Har ni hittat något vapen?

– Jag har inga sådana uppgifter.

Under dagen kommer polisen arbeta trygghetsskapande i Brickebacken.

Polisen uppger att man är angelägen om att ta emot tips från personer som kan ha information om händelsen. Tips kan lämnas på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.