Foto: SVT

Man på äldreboende har avlidit i corona i Örebro kommun

Uppdaterad
Publicerad

En man som bott på ett äldreboende i Örebro kommun har avlidit till följd av coronaviruset. Dödsfallet är det tredje i Örebro län.

Nerikes Allehanda var först med att rapportera om dödsfallet. Enligt tidningen ska den avlidne vara en man i 70-årsåldern som haft underliggande sjukdomar.

”Ett lurigt virus”

Annika Roman, förvaltningschef för vård och omsorg i Örebro kommun, bekräftar också för SVT Nyheter Örebro att en person har avlidit i deras verksamhet under det senaste dygnet. Hon säger vidare att smittan nu finns på sex boenden i kommunen.

Coronaviruset i Örebro län

– Men det rör sig om enstaka fall, säger hon.

Annika Roman säger också att kommunen hela tiden arbetar för att förhindra smittspridning.

– Men det är ett lurigt virus eftersom vi inte vet hur det beter sig. Vi ser till att hela tiden följa vad Folkhälsomyndigheten säger, säger hon.

Tidiga med besöksförbud

Kommunen införde också tidigt besöksförbud på sina boenden, något Annika Roman upplever har efterlevts väl.

– Anhöriga har respekterat besöksförbudet, säger hon.

Hur ser det ut med tillgången på personal?

Det är väldigt skiftande. Vissa enheter har mer frånvaro, andra mindre. Vi är väldigt restriktiva, vid minsta symptom är man inte på jobbet. Det är vi supertydlig med både till medarbetare och chefer, säger Annika Roman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet