Örebro Universitet Foto: SVT/Johan Pisoni

Coronasmittad besökte öppet hus i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En person som befann sig på Örebro universitets öppet hus den fjärde mars var smittad med coronaviruset. Region Örebro utesluter inte att andra som befunnit sig på universitets öppet hus också kan ha blivit smittade.

Den fjärde mars under universitetsdagarna på Örebro universitet befann sig en person som var smittad med det nya coronaviruset, skriver Region Örebro i ett pressmeddelande.

Regionen utesluter inte att andra på tillställningen kan ha blivit smittade av coronaviruset och uppmanar de som befunnit sig där att vara uppmärksamma.

– De nära kontakterna är informerade och har fått förhållningsregler att vara hemma. Som en extra säkerhetsåtgärd vill vi även uppmana alla som deltagit i samband med Universitetsmässan den 4 mars att vara uppmärksam på symtom, och då stanna hemma, och skyndsamt kontakta 1177 för att bli hänvisade vidare för provtagning, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet