Planerad väg upprör markägare i Ormesta: ”Försökt få till dialog”

Uppdaterad
Publicerad

Bröderna Per Ove och Jan Erik Karlsson har råkat i luven på Örebro kommun. Kommunen vill bygga ett nytt bostadsområde i Ormesta utanför Örebro, och då vill man också dra en ny genomfartsväg till området genom brödernas tomtmark.

Brödernas planer på att bygga tre nya fastigheter på tomten går därmed upp i rök. Det tar kommunen ingen hänsyn till, och bröderna tycker att kommunikationen med kommunen har varit väldigt dålig.

– Vi har ju ringt och talat med dem, och försökt att få till en dialog med Örebro kommun, men dem hör inte alls av sig till mig, och jag har i alla fall en telefon som är på  24 timmar om dygnet, säger Per Ove Karlsson.

”Kommunens dialog varit bra”

Men kommunen håller inte med, och anser att kommunikationen med bröderna ändå varit bra.

– Vi har ändå vid ett par tillfällen träffat bröderna och vi har även haft kommunikation brevledes med dem, så jag tycker att kommunens dialog har varit så bra som den har varit i det här läget, säger byggnadsnämndens ordförande Carina Toro Hartman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.