Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Alla ska bara fram, det är bråttom bråttom. I klippet hör du Daniel Häremark, som plogar E20 söderut från Örebro. Foto: Sophie Olsson Rahlén/SVT

Här plogar han efter snöovädret – ”Det var som en vit vägg”

Uppdaterad
Publicerad

Snöröjare i hela länet har haft fullt upp det senaste dygnet. Daniel Häremark är en av alla som plogat våra vägar och efter 30 år i branschen är han van vid det mesta men trafiken har blivit besvärlig.

– Alla ska bara fram, det är bråttom, bråttom, bråttom, säger han.

Trafikverket har varnat för besvärligt väglag i stora delar av Örebro län under torsdagen och även om snöplogar höll undan på de stora vägarna under natten så var det mycket arbete kvar på torsdagsmorgonen.

Svårjobbat under morgonen

Daniel Häremark har varit igång sen tidigt i morse och plogat E20 mellan Marieberg och Brändåsen. Utöver snön, bekämpar han halkan med saltlösning och vanligt vägsalt.

– Det har varit väldigt rykig snö, tråkig snö som kommer tillbaka, vi kan inte hålla någon hastighet, det har varit lite småstruligt, säger han.

I klippet följer vi med i plogbilen.

Och knappt kommer arbetet med att få bort dygnets snö bli klart innan nästa vädervarning slår till. På fredag väntas nämligen ett nytt kraftigt snöfall dra in. SMHI har utfärdat en gul varning över bland annat delar av Örebro län. Varningen gäller från lunchtid på fredag till natten mot lördag.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.