Podd-duon bjuder på sång och dans mellan lakanen

Uppdaterad
Publicerad

Efter drygt 140 avsnitt av podcasten ”I säng med Tobias och Gabriel” är duon nu ute på turné. Hallsbergssonen Tobias Karlsson har bjudit in många till föreställningen i Örebro.

– Familj, vänner, gamla mattanter. Alla kommer, säger han.

Att ta podcast-konceptet ut från studion och in på scenen ger nya möjligheter för Tobias Karlsson och Gabriel Forss att interagera med sin publik. På söndagen gästade föreställningen Hjalmar Bergmanteatern i Örebro.

– Här får vi en input hela tiden, säger Tobias Karlsson medan han och kollegan Gabriel Forss soundcheckar inför söndagens show.

Utmanar varandras artisteri

Tobias Karlsson är dansare och har vunnit Let's Dance medan Gabriel Forss är körledare och har vunnit Melodifestivalen en gång i tiden. I showen kommer de att utmana varandra i sång och dans.

– Det är mycket lätt, underhållande och glatt, men vi går också ner på djupet och pratar allvar, säger Gabriel Forss.

Främst vill de sprida glädje med showen, men också skapa en gemenskap med publiken.

– Det var en dam som sprang ikapp mig mig på tunnelbanan förra veckan och sa att vår podd är den bästa medicinen mot ensamhet. Det tyckte jag var fint, säger Tobias Karlsson.

Kan bli fler shower

Konceptet med podcast-show är ett nytt fenomen som Tobias och Gabriel gärna vill utveckla ännu mer.

– Den här turnén är en liten testomgång, sen hoppas vi på att kunna förlänga den och göra mer framöver, säger Gabriel Forss.

– Vi ska gå i säng med alla i hela Sverige har vi tänkt, det är vårt mål, tillägger Tobias Karlsson.

Under turnén har duon även gjort stopp i Gabriel Forss hemstad Katrineholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.