Fler poliser ska stoppa raketerna

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens oroligheter med skadegörelse i flera bostadsområden i Örebro utökar polisen sina insatser.

Nyårsafton står för dörren och den ökade försäljningen av fyrverkerier gör att det är lättare för ungdomarna att få tag på raketer.

Kring nyår och påsk säljs raketer runt om i affärerna och den ökade tillgängligheten är enligt polisen en del i de oroligheter som skakat flera områden i Örebro den senaste tiden.

Oroligheter i Örebro

– Raketer går ju att köpa året om men det blir lättare att få tag på nu, säger Ted Esplund kommissarie på Örebropolisen.

De senaste veckorna har flera områden i Örebro, däribland Oxhagen och Varberga, utsatts för skadegörelse. Ungdomar har dessutom skjutit raketer i bostadsområdet – och mot polisen.

Efter oroligheterna har polisen beslutat att utöka sina resurser i områdena med civila och uniformerade poliser. Tillsammans med Öbo och kommunens fältassistenter ska de patrullera för att försöka stoppa turbulens under nyår.

– Vi kommer förmodligen inte att råda bot på att det kommer skjutas raketer som inte är tillståndsgivna, men vi ska jobba för att minimera de här störande momenten för så många som möjligt, säger Ted Esplund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oroligheter i Örebro

Mer i ämnet