Polisen avlossade skott när man flydde i Vivalla

Uppdaterad
Publicerad

Polisen avfyrade skott under ett ingripande i Vivalla i Örebro på söndagskvällen.

Ett antal maskerade män vandaliserade och drog runt med vapen i stadsdelen. Bland annat gav de sig på en bankomat. Vittnen uppgav att de sett personer med kniv, tillhygge och något handeldvapen.

Männen tog sig sedan in i en lägenhet. När polisen kom dit urartade situationen, skriver Aftonbladet som var först med att rapportera. Två män ska då ha flytt från platsen. En av dem kunde fångas direkt av polisen men den andra mannen lyder inte när polisen uppmanar honom att stanna.

– Han rör sig mot polisen och vill inte stanna och en polis skjuter ett varningsskott i luften. Det hjälper tyvärr inte och han flyr från platsen, säger Peter Persson, polisens vakthavande befäl.

Polisen säger sig ha en bra aning om vem mannen som flydde är men han är fortfarande på fri fot.

”Har kontroll på situationen”

Polisen har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott.

– I och med att han flydde och verkligen ville ta sig undan är det vår teori att det var han som hade handeldvapen, säger Persson.

Något annat handeldvapen har inte hittats. Eftersom polisen avfyrade sitt vapen startas också en internutredning.

Polisen har pratat med de personer som var kvar i lägenheten.

– Det här gänget har orsakat skadegörelse och vi ska nu försöka reda ut vem som har gjort vad, Peter Persson.

Ingen har kommit till fysisk skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.