Polisen: Det var ett styckmord

Uppdaterad
Publicerad

Mordet på den 20-åriga kvinnan i Askersund förra veckan var ett styckmord. Det bekräftar Örebropolisen nu.

Den 20-åriga kvinnan som hittades död i Hällabrottet utanför Kumla i onsdags blev styckmördad. Det bekräftar polisen i Örebro.

Enligt polisens utredning ska kvinnan ha mördats i Askersund och sedan transporterats till skogsområdet utanför Kumla. När polisen anträffade kroppen på platsen var den illa tilltygad och i delar. Samtliga kroppsdelar har dock påträffats nu.

Styckmordet i Askersund

Kvinna häktad

En 24-årig kvinna sitter häktad misstänkt för mordet och för att ha utfört själva styckningen. Men var den har ägt rum är polisen förtegen kring.

– Vad vi vet vill jag inte säga till media och allmänheten i nuläget. För det är en utredning om ett grovt brott som vi jobbar med och då måste vi vara försiktiga med vad vi säger så att vi inte pratar sönder den här viktiga utredningen, säger Mats Nylén, kommunikationschef för Örebropolisen till Tvärsnytt.

Två män anhölls också skäligen misstänkta för medhjälp till mord. Men under söndagen häktades bara en av dem för grovt skyddande av brottsling. Den andre släpptes på fri fot.

”Misstankar kvar”

– Men det finns fortfarande misstankar kvar mot honom. De har dock försvagats betydligt. Vi måste klarlägga vad han har för inblandning i brottet. Om han inte är inblandad kommer vi att släppa våra misstankar, säger Nylén.

Vad är det som gör att han är fortsatt misstänkt?

– Det vill jag inte gå ut med, säger Nylén.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmordet i Askersund

Mer i ämnet