Christina Hallin ser att stöket ökat med värmen. Foto: Lisa Linder Lindberg / SVT

Polisen efter stökig natt i Örebro: ”Mycket folk och fylla”

Uppdaterad
Publicerad

Värmen har slagit till med full kraft, studenten närmar sig och restriktionerna har lättat. Det är faktor som enligt polisen ligger bakom en stökig fredagsnatt i Örebro.

– Vi har fått in mycket samtal, säger Christina Hallin, presstalesperson på polisen.

Coronapandemin har under lång tid inneburit betydligt mindre stökiga helger för polisen i Örebro. Men nu börjar det återgå till det mer ”normala” för hur det kan se ut en sommarnatt.

– Vi har haft en ganska stökig natt. Det har varit mycket folk i rörelse och en hel del fylla. Vi har även fått in flera samtal om bråk och misshandel. Samtal har också kommit in om bilister som spelar hög musik, säger Christina Hallin.

Många yngre vuxna har noterats

Polisen har sin teori varför man ser att ”stöket” ökat.

– Värmen har ju kommit och restriktionerna har lättats, vilket gör att det är mer rörelse. Jag skulle vilja sammanfatta natten som en mer normal sommarnatt jämfört med mer onormala helger vi haft tidigare, säger Christina Hallin.

Enligt polisen har en hel del yngre vuxna noterats i avvikelserna från helgen.

– En snabb sökning visar att det är blandat men det är mycket folk runt 20-årsåldern. Det är mycket människor som samlats utomhus, säger Christina Hallin

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer