Polisen har identifierat död man

Uppdaterad
Publicerad

Natten till måndagen hittades en död man på en gata i västra delarna av Örebro. Nu kan polisen bekräfta att kroppen har identifierats och att det rör sig om en man i 50-årsåldern som har mördats.

Larmet till polisen kom klockan 02.48 och initialt ska polisen ha åkt på ett larm om bråk. Men när de kom fram till platsen fann de en död man.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget men den tekniska undersökningen har gett oss fynd på mordplatsen, säger Anders Sjöberg, presstalesman på Örebropolisen.

Man mördad på väster i Örebro

”Påbörjat dörrknackning”

Hur ser utredningsläget ut?

– Just nu håller vi på att sammanställa all information som vi har fått in från bland annat vittnen och teknisk bevisning. Vi har påbörjat dörrknackning för att få fram mer information.

Har det förekommit något vapen?

– Det har förekommit någon form av vapen, men inget vi kan gå in närmare på.

Kopplas inte till skottlossningarna

Tidigare i denna månad dödades två personer under en skottlossning i stadsdelen Vivalla. Så sent som i förra veckan larmades polisen till en annan misstänkt skottlossning. Men polisen misstänker inte att nattens dödsfall har någonting med skottlossningarna att göra.

– Det ser inte ur att vara något gängrelaterat mord i nuläget, säger Anders Sjöberg.

På förmiddagen hävde polisen avspärrningarna vid brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man mördad på väster i Örebro

Mer i ämnet