Polisen och Kronofogden samarbetar vid kontrollerna (personerna på bilden har ingen koppling till händelsen). Foto: Anna Eriksson, TT

Polisen och Kronofogden i gemensam insats – sex bilar beslagtogs

Uppdaterad
Publicerad

Ett samarbete mellan polisen och Kronofogden i Örebro ledde under tisdagen till att sex personbilar kunde beslagtas på grund av skulder.

– Det är ett samarbete som vi kommer fortsätta med, säger Mikael Cederblad, gruppchef på trafiksektionen på polisen i Örebro.

Insatsen genomfördes under tisdagen i Vivalla och liknar en vanlig poliskontroll.

– Vi kollar körkort och nykterhet, medan Kronofogden kollar om personen har några skulder. I går beslagtogs sex bilar på grund av skulder, och vi tog även körkortet för någon samt en drograttfyllerist, säger Mikael Cederblad, gruppchef på trafiksektionen i Örebro.

Omhändertas direkt

Om en förare har skulder utmäter Kronofogden skulden på plats och bilarna hämtas direkt av bärgare. En liknande insats genomfördes i våras i Örebro. Då omhändertogs ännu fler bilar, men då stod man också en längre tid.

– Det var ett väldigt bra utfall i våras. Vi har pratat mycket om ett bredare samarbete och vi ser vilken nytta det gör. Den här typen av kontroller är något vi kommer fortsätta med, men när nästa blir vet jag inte, säger Mikael Cederblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.