Stöldgods till ett värde av en kvarts miljon kronor försvann från legobutiken i Marieberg.

Polisen om legostölden: ”Ingen frihetsberövad i nuläget”

Uppdaterad
Publicerad

En legobutik i Marieberg utanför Örebro har utsatts för inbrott. Tjuvarna fick med sig stöldgods för en kvarts miljon kronor och enligt polisen är brottsrubriceringen inbrott och stöld.

– Vi har ingen frihetsberövad i nuläget, men utredningsläget har gått bra under dagen.

Det var för andra natten i rad som legobutiken i Marieberg utsattes för inbrott då larmet gick klockan 04:01. Stöldgods till ett värde av en kvarts miljon kronor försvann då inbrottstjuvarna krossade en ruta till butiken för att ta sig in.

LÄS MER: Se när tjuvarna stjäl lego för en kvarts miljon

Örebropolisens mediesamordnare Magnus Levin berättar för SVT Nyheter om arbetet med förundersökningen.

”Övervakningsfilm och underrättelser”

– Jag har pratat med förundersökningsledaren och det vi kan gå ut med just nu är att vi har hört en väktare om dennes iakttagelser från natten. Man har jobbat med övervakningsfilm och underrättelser. Exakt vad man håller på med just nu kan vi inte gå ut med.

Tjuvarnas stötar mot legobutiken lär ha varit snabba och väktaren, som båda gångerna anlände inom några minuter, var trots allt för sent framme. Då tjuvarna i samband med den andra stöten lämnade brottsplatsen, kolliderade de med väktarnas bil.

Flyktbilen misstänks vara en svart Audi.

Väktarbilen rammades och fick punktering. Foto: Peter Lilja

Kan bli fråga om vårdslöshet i trafik

– Brottsrubriceringen är inbrott och stöld. När det gäller kollisionen med väktarbilen kan det bli fråga om vårdslöshet i trafik, misshandel eller framkallande av kroppsskada. Men jag har inte sett den rubriceringen ännu, säger Levin.

– I samband med kollisionen är det väktarens iakttagelser som vi går på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.