Trots mycket samtal summerar polisen en nyårsafton som inte stack ut jämfört med vissa tidigare år. Foto: SVT

Polisen om nyårsnatten i Örebro län: ”Tämligen lugnt”

Uppdaterad
Publicerad

Nyårsafton och natten till nyårsdagen blev stökig på flera håll i landet. Även i Örebro län fick polisen in mycket samtal kopplat till fyrverkerier.

– Annars skulle jag säga att det var tämligen lugnt, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

En skottlossning i centrala Örebro under gårdagskvällen stack dock ut där en taxibil blev träffad av ett kulvapen. Men bortsett från den händelsen blev nyårskvällen och natten inte fullt lika stökig som exempelvis den för två år sedan som beskrevs som ”exeptionell” där bland annat blåljuspersonal attackerades av raketer.

– Bortsett från det som hände 20.22 vid Våghustorget så var det tämligen lugnt. Sedan fick vi samtal i mängder, särskilt under natten då det eskalerade och sköts raketer överallt. Då small det konstant, säger Jan Meterne vid polisen.

Fall av misshandel och hotfull stämning

Bland andra händelser som polisen rapporterat in så blev två personer misshandlade i centrala Örebro vid midnatt av ett gäng på 5-6 personer. Och från Karlskoga rapporterar polisen att en person som förts med ambulans till akuten börjat slå såväl ambulanspersonal som ordningsvakter, innan polisen kom och kunde omhänderta mannen som var i 20-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.