Kenneth Johannesson på polisen ser en tydlig råntrend i början av det nya året. Foto: Kristofer Ström/SVT

Polisen ser ökning av rån i början av året

Uppdaterad
Publicerad

Flera rån har redan inträffat i länet i början av det nya året. Och att dessa inträffar just nu är ingen slump enligt polisen.

– Många har dåligt med pengar. Och då rånar man för att underhålla sitt missbruk, säger polisens presstalesperson Kenneth Johannesson.

Så sent som i söndags kväll drabbades en kiosk i Baronbackarna av ett väpnat rån. Och Willys i Vivalla har bara under loppet av fyra veckor drabbats av tre rån.

Polisen kan just nu se att det är mer rån än vanligt mot butiker av olika slag.

– Vi har haft ett antal rån mot kiosker och butiker som hanterar kontanter och den varan är eftertraktad. Många är inne i ett missbruk, vare det är droger eller spelmissbruk och då behöver man kontanter, säger Kenneth Johannesson, presstalesperson på polisen.

Enligt honom är det förmodligen inga tillfälligheter bakom det här

– Man får för sig att det finns en anledning till att vi drabbas av dessa rån. Många har dåligt med pengar. Och då sker det för att underhålla sitt missbruk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.