Foto: TT

Polisen: ”Sprang ut ur butiken med kundvagn full av kött”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen ska tre personer ha gripits i Örebro misstänkta för att ha stulit kött i Kumla och Hallsberg för cirka 8 000 kronor, enligt polisen.

– Personerna sprang ut ur butiken med kundvagn full av kött, säger Gabriel Henning, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Kött till ett stort värde stals från Ica-butiker i Hallsberg och Kumla, något som Nerikes Allehanda var först med att rapportera om. Händelserna inträffade tätt efter varandra.

I Kumla ska personerna ha sprungit ut ur butiken med en kundvagn full av kött för cirka 8 000 kronor.

Köttstölderna i Örebro

– Personalen fick tillbaka köttet men de misstänkta männen hann försvinna, säger Gabriel Henning, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Fastnade på övervakningsfilm

Däremot i Hallsberg ska de misstänkta ha lyckats få med sig mycket kött när de lämnat butiken. Men personerna stoppades sedan av polisen på E18/20 i Örebro.

– Tre personer är gripna och anhållna. De misstänkta ska ha fastnat på övervakningsfilm. De är inte okända för polisen säger Gabriel Henning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Köttstölderna i Örebro

Mer i ämnet