Stulet kött kan hamna i restauranger eller butiker

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit oklart vad som händer med köttet efter att det stulits från butikerna. Men nu framkommer uppgifter att restauranger och butiker blivit erbjudna att köpa livsmedel från personer som kommit till verksamheterna.

– Det är risk att livsmedlen är stulna, säger Annelie Jönsson, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Örebro kommun.

Både handlare och polisen har uppgett att de misstänker att köttet säljs vidare och det finns uppgifter som pekar mot att köttstölderna är beställningsjobb.

I en förundersökning finns vittnesuppgifter att en man som varit inblandad i flera köttstölder mötte en person vid resecentrum i Örebro och överräckte påsen med det stulna köttet.

Köttstölderna i Örebro

Åklagaren i ärendet har även uppgett för SVT Nyheter Örebro att den åtalade mannen under rättegången medgav att han sålt köttet vidare.

Problem med att spåra

Örebro kommuns livsmedelsinspektörer har vid några tillfällen senaste året hittat kött i butiker och restauranger där det funnits problem med att spåra var köttet kommer ifrån, men livsmedelsenheten tror inte det handlar om det stulna köttet.

Hör Annelie Jönsson berätta mer i klippet ovan.

SVT har varit i kontakt med mannen som nyligen dömdes för flera köttstölder i Örebro, men han vill inte kommentera vad som händer med köttet.

Har du blivit erbjuden att köpa kött som du misstänker kan vara stulet? Vet du mer om vad som händer med det stulna köttet? Tipsa SVT Nyheter Örebro genom att mejla till orebro@svt.se eller ring 019-35 35 35.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Köttstölderna i Örebro

Mer i ämnet