Man döms för flera stölder av kött

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern döms för att ha stulit kött till ett värde av över 30 000 kronor. Stölderna har skett i två olika butiker vid flera tillfällen. Han får nu skyddstillsyn som påföljd.

SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat att flera livsmedelsbutiker i Örebro plockat bort kött från hyllorna, efter problem med stölder.

På tisdagen dömdes en man i 20-årsåldern, som stulit just kött från olika butiker i Örebro. Den första stölden mannen döms för genomfördes i slutet av oktober. Han var då i sällskap med en annan person som tog varorna från hyllan, lade dem i en kundkorg, packa om dem till en medhavd påse och gick ut vid kassan.

Köttstölderna i Örebro

I klippet ser du delar av händelseförloppet.

Skyddstillsyn och skadestånd

Den nu dömde mannen förnekar att han var delaktig, men enligt tingsrätten visar övervakningsfilmer på det motsatta, även om det var den andra personen som hanterade stöldgodset.

Rätten dömer honom även för fyra stölder i november. Vid ett av tillfällena bar han ut det stulna köttet i en ryggsäck, medan en okänd person bar ut ytterligare några förpackningar i en påse. Mannen som nu döms har enligt tingsrätten hållit vakt medan den andra personen packat om varorna.

Enligt tingsrätten döms mannen till skyddstillsyn och ska även betala skadestånd till butikerna. Utöver stölderna döms mannen för olaga hot, och brott mot lagen om förbud beträffande knivar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Köttstölderna i Örebro

Mer i ämnet