Polis går in för att skingra de demonstranter som samlats på Amiralsgatan i Malmö. Foto: TT

Poliser från Bergslagen stöttar upp i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Poliser från polisregion Bergslagen har skickats till Malmö för att hjälpa till i den situation som är där nu. Polisen vill inte gå ut med hur stora resurser man bidrar med.

Det var i fredags kväll och natt som protester utbröt i Malmö efter att en mindre grupp satt eld på koranen. Dessa personer greps, men händelsen ledde trots det till upplopp där sten kastades mot polis och fyrverkerier, smällare och bengaler användes. Under lördagen meddelade polisen att de kommer öka sin bevakning i Rosengård, det område där våldsamheterna utbröt.

Skickar resurser

För att klara av situationen har man omfördelat resurser i landet och poliser från polisregion Bergslagen, där Örebro län, Värmland och Dalarna ingår, har skickats till Malmö för att stötta upp.

Upplopp i Malmö efter koranbränning

Enligt Stefan Wickberg, presstalesperson hos polisen i Bergslagen, har man bestämt att inte gå ut med hur stora resurser man valt att förflytta.

– Det rör sig om lämplig personal som har utbildning i att hantera den här typen av situationer, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upplopp i Malmö efter koranbränning

Mer i ämnet