Område i Vivalla avspärrat efter skottlossning. Foto: SVT

En person anhållen för försök till mord efter skottlossning i Vivalla

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagseftermiddagen greps en man misstänkt för försök till mord efter en skottlossning i Vivalla i Örebro. På onsdagsmorgonen meddelade polisen att mannen var anhållen.

Larmet kom klockan 13.59. Vid 15-tiden meddelade polisen via sin hemsida att flera personer har ringt till polisen efter att de hört skottlossning i området. En polispatrull som var på plats hörde också skottlossningen.

– Vi har kontroll på en man i 30-årsåldern som vi misstänker på något sätt är inblandad i händelsen, sa polisens presstalesperson Christina Hallin, inledningsvis.

Polisen spärrade av en plats i ett bostadsområde i Vivvalla men avspärrningen hävdes senare under dagen. Polisen var dock kvar och arbetade i området under kvällen.

Onsdag morgon

Under onsdagen kunde polisen berätta att personen som är anhållen för försök till mord är känd utav polisen sedan tidigare. Under tisdagen greps även två personer på Norr i Örebro. De två personerna är nu misstänkta för grovt vapenbrott, men polisen kommenterar inte om det finns någon koppling till mordförsöket i Vivalla.

Vad som ligger till grund för händelsen i Vivalla vet man inte.

– Det är ingen slumpmässig skjutning, men det är jättesvårt att säga vad det handlar om, säger Christina Hallin.

I nuläget finns det inte några indikationer på att någon person är skadad efter mordförsöket och polisen har dessutom varit i kontakt med sjukvården för att kontrollera att ingen skrivit in sig där.

Vad händer under dagen i Vivalla?

– Vi kommer finnas på plats i trygghetskapande syfte, sedan kommer vi knacka dörr för att få tips av allmänheten, avslutar Hallin.

SVT Nyheter Örebro har sökt åklagaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.