Politiker och tjänstemän i skolbänken för att lyssna på eleverna

Uppdaterad
Publicerad

Kollektivtrafik, trygghet och sommarjobb – det var några av ämnena som avhandlades när elever från Navets skola i Örebro fick träffa kommunpolitiker och diskutera det som de själva tycker är viktigt.

Det var ombytta roller när eleverna på Navets skola fick berätta och politiker och tjänstemän i Örebro kommun fick lyssna.

Selma Pamuk passade på att föra fram både önskemål och lösningar på hur fritidsgårdar skulle kunna locka till sig fler unga.

– En ny fritidsgård i Örebro city skulle ta bort problemen på kvällsöppna gallerior, menar hon. Då skulle fler hänga där istället.

Lyssnade på elevernas föredrag

Kommunalrådet Karolina Wallström (L) var en av dem som fanns på plats för att ta emot idéerna och konstaterade att ungdomars åsikter och önskemål är väl värda att ta tillvara på:

– Vi vuxna har en tendens att hitta på en hel katalog med aktiviteter, men om det inte är det som unga vill ha eller inte ens känner till att de finns så är det ju inte bra.

Se bilder från mötet mellan elever, tjänstemän och politiker i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.