Politiska styret i Skinnskatteberg spricker

Publicerad

Det tog 1 år sex månader och 22 dagar. Sen sprack samarbetet mellan alliansen och skinnskattebergsdemokraterna.

-Det är ensidigt från alliansen att bryta samarbetet, vi har inte dragit oss ur något samarbete, säger Sune Larsson, Skinnskattebergsdemokraterna och vice ordförande i kommunstyrelsen till Tvärsnytt.

-Vi har varit oense det sista halvåret kring stora frågor, vi har varit oense kring hur spelreglerna ska vara för samarbetet och jag vill poängtera att det är först och främst ledningen vi har varit oense med, säger Carina Sandor (fp)ordförande i kommunstyrelsen.

Anledningarna till skilsmässan är många men en viktig punkt har varit en stor politisk omorganisation som samtliga partier utom skinnskattebergsdemokraterna vill genomföra.

Socialdemokraterna i kommunen väljer att ge sitt stöd till minoritetsstyret.

– Vi har sagt att vi vill samarbeta med den borgerliga alliansen i de sakfrågor där vi är överens, men att vi förbehåller oss rätten att driva egna frågor där vi finner att det är viktigt.
Ingen koalition alltså, utan ett samarbete där den egna integriteten är bevarad, skriver Lars Andersson ordförande för socialdemokraterna i Skinnskatteberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer