Pontus Lönnström och Richard Svensson var mycket nöjda efter helgens tävlingar. Foto: Lönnström Rallyteam

Pontus Lönnström ett steg närmare JSM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Järnboåsaren Pontus Lönnström närmar sig ett guld i rallyfart. Tävlingarna i helgen i Hässleholm gav tillskott i poängkassan.

Den femte deltävlingen i rally-SM avgjordes under helgen i Hässleholm då Snapphanerallyt gick av stapeln. Järnobåsaren Ponuts Lönnström med co-driver Richard Svensson lyckades till slut vinna även denna tävling som totalt består av åtta specialsträckor på totalt tio mil.

Efter första dagens tävlingar på fredagen låg duon på en tredjeplats efter att ha kört på rejält blöta vägar då Lönnström tappade viktiga sekunder då han snurrade med sin gröna bil.

Precis som planerat

Men dagen efter var Lönnström tillbaka i skogen på grusvägar igen och kunde efter tre körda sträckor konstatera att han kört upp sig till ledning med 16 sekunders marginal.

– Det gick precis som jag hade tänkt mig – precis som planerat, säger Pontus Lönnström till SVT.

Marginalen höll ända in i mål och team Lönnström och Svensson kunde räkna in ännu en seger och en plats som tabelletta med 39 poäng till godo till tvåan Pontus Jakobsson.

Avgörs i Linköping

Men trots god marginal på pappret kan inte Lönnström räkna in segern förrän sista tävlingen har körts i Linköping 7 september.

– Poängräkningen är lite rörig men helt klart är det inte förrän under finaltävlingen. Där avgörs det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.