Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi bygger ett café, det skulle va´ lite crazy”. I klippet hör du om några av byggarnas bravader. Foto: SVT

Populärt kojbyggarläger i Örebro för tionde gången

Publicerad

Sex timmar om dagen har 40 barn sågat, mätt och spikat för fullt vid Sörbyskogen den här veckan. Det är kojbyggarläger och fantasin flödar.

– Vi skulle göra ett café, det skulle vara lite crazy, med två våningar. Sen skulle vi bygga en rutschkana, säger 10-åriga Hilda Brask.

– Att få släppa loss barn och deras fantasi tillsammans med nya kamrater, det är så mycket man får med på köpet, säger Ann-Britt Andersson Hagel, en av två lägerchefer.

Nykterhetsrörelsen står bakom

Det är Junis lägerrävarna och Nykterhetens scoutförbund som arrangerar lägret. Förutom barnen är ett 20-tal ledare på plats.

– Det är svettigt, varmt och man är helslut, men det är inga svårigheter att få vuxna ledare att ställa upp och ungdomsledarna brukar komma tillbaka fast det finns andra mer välbetalda sommarjobb, säger hon.

Starta klippet och hör några av kojbyggarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.